Ana Sayfa > Forum

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Ziyaretçi Sayısı Hakkında
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
En altSayfa: 1
BAŞLIK: Ziyaretçi Sayısı Hakkında
Ziyaretçi Sayısı Hakkında 3 Ay, 1 Hafta önce  
Bildiğiniz gibi sitemize sürekli bir ziyaretçi akını var Şaka bir yana siteyi yeniledikten sonra ziyaretçi sayısı sürekli olarak 4 - 5 civarında. Bazen artıyor, bazen azalıyor. Eskiden böyle değildi. Ya 0 olur ya da 1 olurdu

Bunun birkaç sebebi olabilir:
1) İnsanlar sitemizi çok beğeniyor, sürekli ziyaret ediyor. Bu, çok düşük bir ihtimal. Çünkü öyle olsa en azından bir selam verirler.

2) Ziyaretçi sayısını gösteren program yanlış çalışıyor olabilir. Olmayan ziyaretçileri bile var gösteriyor olabilir.

3) Sitemizde normal kullanıcı olmayan yani gerçek kişi olmayan ziyaretçiler olabilir. Bence en güçlü ihtimal bu. Burada demek istediğim sitemizi bazı programların ziyaret ettiği. Bunlar Google ve benzeri arama motorlarının siteyi dizinlemek için kullandıkları programlar olabilir ama bu programlar çok seyrek ziyaretlerde bulunurlar. Yani ziyaretçi sayısını bu kadar artırmazlar. Onun dışında kötü niyetli programlar olabilir ki bence öyle. Yani siteyi kendiliğinden ziyaret eden, bir açık arayan ve geçersiz üyelik yapan programlar. Sitenin altyapısını değiştirdikten sonra bu tip programların siteyi daha kolay farketmesini sağlayan bir sistem kurmuş olabilirim. Zira daha önce böyle sahte üyelikler yoktu. Şu an yaklaşık 35 sahte üyelik var sitemizde. 50 tanesini de daha önce silmiştim. Ben ara ara böyle temizlikler yapıyorum. Gönlünüz ferah olsun yani

Siz de her bıyıklıyı amcanız sanmayın Yani ziyaretçi sayısına bakıp "ooo sitede bir sürü kişi var" diye sevinmeyin. Çünkü büyük ihtimalle gerçek kişi değiller ve verdiğiniz selamı almayacaklar. Bu işe daha geniş bir zamanda bir çözüm bulmayı umuyorum Şimdilik idare edin.
emrah mert
Gönderiler: 65
graphgraph
Şu an sitede değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 2010/05/25 19:35 Tarafından emrah mert.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.

En üstSayfa: 1